出街了….

之前也試過拍攝的項目放大於大廈外牆,不過是用幾張相拼在一起的,因為是日本餐廳廣告,所以由幾款食物拼合而成。
今次,成張相放到咁大,覺得好得意,都好清晰喎!因為我今次是用1Dx,和枝新鏡,11mm-24mm f/4 L,而1Dx的輸出像素不是最高的,我一直都會想,其實output可以去到幾大呢?我還一直問個客是否需要買5Ds呢,但他們說不用,(其實我好想他們說,最好啦,咁我就可以有個靚靚借口去買機啦,hehe)
不過今次張相出街,另我會想,如果用5Ds應該會更細緻,因為,5Ds最細的setting都大過1Dx,hehe。
唔講咁多啦,呢幾張相,其實後期執相是另有高明的,謝謝你的後期,thanks!

west00west01west2

廣告
本篇發表於 Commercial。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s